Sociale Hygiëne

De Verklaring kennis en inzicht sociale hygiëne is verplicht voor ieder bedrijf waar alcohol geschonken wordt, waaronder drankverstrekkende horecabedrijven, buurthuizen en slijterijen. Om op verantwoorde wijze alcohol te schenken en/of te verkopen dient er altijd iemand die in het bezit is van deze verklaring aanwezig te zijn. Dat kan de ondernemer of leidinggevende zijn, maar ook een medewerker.

Met het SVH Examen Sociale Hygiëne kun je de verklaring behalen. Dit examen is ontwikkeld voor én door de horecabranche. Met de leermiddelen Sociale Hygiëne bereid je je voor op dit examen. Het SVH Diploma Sociale Hygiëne geeft dé herkenbare kwaliteit aan voor iedereen die in de horeca werkt. Na het behalen van je SVH Diploma Sociale Hygiëne, kun je je door de Lcsh laten bijschrijven in het Register Sociale Hygiëne. Het SVH Diploma Sociale Hygiëne is voor onbepaalde tijd geldig.

 

 

Oefenen voor het examen? Kandidaten die een indruk willen krijgen van de vraagstelling, het taalniveau en de examenvorm (meerkeuzevragen) kunnen oefenen met een aantal oefenvragen. De oefenvragen komen niet voor in de examens.

Oefenvragen

 

Om gasten te informeren over de wettelijke regels rondom alcoholgebruik, worden leeftijdstickers gebruikt bij de toegang van horecagelegenheden, slijterijen en retail. Bestel hier jouw leeftijdstickers.

Leeftijdstickers

SVH logo footer 01